Privatni smeštaj kod Bate Mandića
Sutomore, Haj-Nehaj

Ћирилица

Početna > O nama

Gde smo i kako doći?

Kuća Bate Mandića nalazi se u delu Sutomora koji se zove Haj-Nehaj, na 80 metara iznad magistralnog puta. Detaljnije o tome možete pronaći na www.batomandic.com.

Prijem i smeštaj

Kada dođete kod nas biće vam dati ključevi i moći ćete da se smestite u apartmane ili sobe koje ste rezervisali. Od puta se možete odmoriti u sobama a takođe na raspolaganju vam je i velika terasa u prijatnoj hladovini sa nekoliko stolova, klupa i stolicama. Terasa je mesto gde gosti mogu da obeduju ili da se druže preko dana i uveče.
Dvorište kuće je predviđeno za parking. Veliko je i do sada su automobili svih gostiju u kući mogli nesmetano da stanu u njega.
Kuća raspolaže sa sopstvenim bazenom za tehničku vodu i hidroforom. U slučaju nestanka vode iz gradske mreže uključuje se hidrofor koji kuću snabdeva vodom. Bazen se po potrebi dopunjava i zapremine je 10m3. Takođe postoje i nekoliko rezervoara na krovu kuće ukupne zapremine 4m3 koji služe da snabdevaju kuću sa toplom vodom koja se uglavnom koristi za tuširanje u dvema izdvojenim kabinama koje su na raspolaganju svim gostima. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da je ta količina vode bila sasvim dovoljna da zadovolji potrebe gostiju.
Prodavnica u kojoj mozete nabaviti sve što se tiče prehrambenih proizvoda se nalazi na 50m od kuće (pored magistrale). Dobro je snabdevena i radi 24 sata dnevno.

Interesantna mesta za obilazak

Dužina obale u Crnoj Gori je 294km od kojih je 73km dužina plaža. Sutomore se nalazi na sredini Crnogorskog primorja što ga čini pogodnim za lak i brz obilazak ostalih turističkih mesta i plaža. Pored plaža u neposrednoj blizini: Sutomorska, Štrbine, Maljevik, Čanjska, Kraljičina naši gosti često koriste tu pogodnost i kolima odlaze i na druge udaljenije plaže. Od Sutomora nije daleko ni Skadarsko jezero (15km) na kome takođe ima lepih malih plaža koje nikako ne treba zanemariti. Ima ih od Virpazara do sela Cikla i pripadaju Barskoj opštini. Najveća i najlepša od njih je plaža u Donjim Murićima.
U Crnoj Gori postoji mnogo kulturno istorijskih spomenika koji se mogu obići a do kojih nije teško stići: Postoje još mnoga druga mesta ali ovde smo naveli samo ona koja su u neposrednoj blizini.
Sutomore je na 7km od Bara, 11km od Petrovca, 26km od Budve i 36km od Ulcinja. Što se tiče ostalih interesantnih lokacija u Crnoj Gori Sutomore je od Ostroga udaljeno 80km, od Lovćena 60km, od Rijeke Crnojevića 30km, od Skadarskog jezera 15km.

O Sutomoru

Sutomore je jedno od najpoznatijih letovališta na Crnogorskom primorju. Planinskim vencima u zaleđu, prostranim peščanim plažama i otvorenom pučinom Jadranskog mora stvorili su se klimatski uslovi koji Sutomore uključuju u najpovoljnije zdravstveno rekreativne regione južne Evrope.
Jadranska obala na području opštine Bar je duga preko 30 kilometara. Pored stenovitih delova i strmih litica, na njoj se nalazi i više divnih peščanih plaža, u dužini od preko 6 kilometara: Pecin, Čanj, Maljevik, Štrbine, Sutomore, Ratac, Crvena plaža, Veliki pesak, Uvala maslina. Takođe i na Skadarskom jezeru postoji više malih idiličnih plažica, koje gotovo sve od Virpazara do sela Ckla pripadaju Barskoj opštini. Najveća i najlepša od njih je plaža u Donjim Murićima.
Obala mora na barskom području ima veliki uticaj na fizičko-geografske osobine primorja i smatra se najlepšom obalom na južnom Jadranu. Temperatura mora u ovom delu je najtoplija u Jadranu i kreće se između 11 stepeni zimi do 25 stepeni leti. To znači da je prosečna godišnja temperatura vode oko 17,5 stepeni, pa sezona kupanja traje od maja do oktobra.
Sutomore se može podeliti na tri dela: polje gdje živi veći deo žitelja koje je smešteno na istočnom delu Spičanskog polja, obalu koja obuhvata 2km šetališta uz plažu i okolna naselja (Rutke, Brca, Nehaj, Mišići...).
U Spič, region u kojem se danas nalaze Sutomore i Čanj, prvi doseljenici su stigli u XVI vijeku. Od XVIII veka u Spiču se nalaze dva velika vinograda: na Spičanskom Polju i u Brcama. Ovo su bili najveći vinogradi na primorju. Grad Sutomore je nastao 1882 godine kada su izgrađene prve kuće na samoj obali.

Vrh straneVrh strane

Da bi ste videli kompletnu ponudu sa fotografijama posetite:
www.batomandic.com
Početna | Smeštaj | Plaže | O nama | Kontakt